Gezonde stap naar een veerkrachtige werkcultuur

Wat is het?

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Het effect doet ertoe

De ene collega lacht om die ‘grappige’ actie. Laat de opmerking van zich afglijden. Blijft onbewogen onder de zogenaamd terloopse aanraking. De andere ervaart beklemming, onzekerheid en onveiligheid als reactie op dezelfde situatie. Of de initiatiefnemer van bepaald gedrag met opzet een onveilig gevoel veroorzaakt, maakt geen verschil. De ontvanger ervaart dat een grens wordt overschreden.

Pesten, discriminatie, seksuele, fysieke en financiële intimidatie, fraude en corruptie. Grensoverschrijdend gedrag kan vele vormen aannemen. De gemene deler is dat (in)voelbaar inbreuk wordt gepleegd op de individuele integriteit van de ontvanger en de collectieve integriteit van de organisatie.

En dat niet alleen. De initiatiefnemer van het gedrag doet tegelijkertijd afbreuk aan zijn of haar eigen integriteit. Werkrelaties raken vergiftigd. Werkplezier, -kwaliteit en arbeidsproductiviteit komen onvermijdelijk in gevaar.

Een op de zeven werknemers

Uit TNO-onderzoek blijkt: een op de zeven werknemers ervaart werkdruk als gevolg van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Inderdaad, een op de zeven. Al jaren bestaande ongewenste gedragspatronen in bedrijven en organisaties halen steeds vaker het nieuws.

Wat is mijnmelding?

Altijd beschikbaar, eenvoudig en vertrouwd

Mijnmelding is een intern digitaal meldpunt. Een strikt beveiligde webapplicatie die we volledig gebruiksklaar kunnen implementeren binnen uw organisatie. Elke medewerker in uw organisatie kan er 24/7 terecht voor de melding van ervaren grensoverschrijdend gedrag.

Het meldpunt is eenvoudig toegankelijk en reageert persoonsgericht. Alle ingevoerde gegevens worden digitaal versleuteld opgeslagen. De melder bepaalt zelf om anoniem te blijven of zich bekend te maken. In beide gevallen kan de melder via een beveiligde berichtenbox een vraag of boodschap achterlaten en hierop antwoord krijgen. Alles is erop gericht dat de melder zonder uitstel zijn of haar verhaal durft te doen en ervaart dat de melding serieus wordt genomen. 

Belangrijke signalen belanden via mijnmelding zo snel mogelijk waar ze horen: bij u als werkgever. Via de bevoegde beheerder ontvangt u helder inzicht in wat zich voordoet binnen uw organisatie. Zo kunt u op tijd en adequaat de noodzakelijke stappen zetten om de werkcultuur gezond te houden. Aanvankelijk incidenteel ongewenst gedrag kan worden omgebogen naar gewenst gedrag voordat het uitgroeit tot structureel grensoverschrijdend gedrag.

Hoe is het meldpunt verkrijgbaar?

Het digitale meldpunt mijnmelding is verkrijgbaar in abonnementsvorm. Hiermee bent u automatisch verzekerd van veiligheidschecks en updates. Na implementatie van het meldpunt kan een bevoegd beheerder de interne meldingen ontvangen en opvolgen.
U kunt deze taak volledig uitbesteden aan een gecertificeerd vertrouwenspersoon en, indien gewenst, aanbod ontvangen voor aanvullende dienstverlening. U kunt er ook voor kiezen het beheer en de opvolging van meldingen in eigen huis te houden. 

Meer weten over mijnmelding?